Perşembe 26 Temmuz 2018

Yaratıcı girişimcilerin iş fikirlerini gerçeğe dönüştürmesine yardımcı olan 3 günlük Nesta Yaratıcı Girişimcilik Programı İstasyonTEDÜ ve ATÖLYE’nin iş birliğiyle  Ankara ve İstanbul’da düzenleniyor. Başvuru için son tarih 27 Ağustos.

British Council’ın Kalkınma Ajansları iş birliği ile düzenlediği Nesta Yaratıcı Girişimcilik Programı 2014’ten bu yana 8 şehirde 200’den fazla yaratıcı girişimcinin ve 30 eğitimcinin katılımıyla gerçekleştirildi. 2016 sonlarında kapsamlı bir değişim ve yenileme sürecinden geçen Nesta Yaratıcı Girişimcilik Programı Ekim - Kasım aylarında Ankara ve İstanbul’da İstasyonTEDÜ ve ATÖLYE iş birliği ile düzenlenecek. 

Yaratıcı Girişimcilik Programı, katılımcılara 3 gün boyunca iş fikirlerini geliştirmekten potansiyel müşterileri tespit etmeye ve finansal durumlarını değerlendirmeye kadar başarılı bir iş kurmanın ve yürütmenin belli başlı yönlerini öğrenme imkanı sunuyor.

Nesta akreditasyonuna sahip Yaratıcı Girişimcilik eğitmeni Colum Lowe tarafından verilecek olan eğitimlere, yerel konuklar ve alanında uzman kişiler de katılacak. Yaratıcı Girişimcilik Programı Ankara’da 4 - 6 Ekim 2018 tarihleri arasında İstasyonTEDÜ’de, İstanbul’da ise 13 - 15 Kasım 2018 tarihleri arasında ATÖLYE’de gerçekleşecek.  

Ücretsiz Yaratıcı Girişimcilik Programı’na kimler katılabilir?

Yaratıcı Girişimcilik Programı, henüz tasarı aşamasında güçlü bir iş fikri bulunan, işletmeleri kurulum aşamasında olan (0-3 yıl), veya henüz olgunlaşmamış bir yaratıcı işi olan ve büyük bir değişim planlayan yaratıcı girişimcilere yöneliktir. Program reklamcılık, mimarlık, kültür-sanat, zanaat, tasarım, moda, oyun, müzik, yayıncılık, teknoloji, televizyon ve sinema gibi yaratıcı sektörlere odaklanmaktadır.

British Council websitesinden, www.britishcouncil.org.tr/programmes/arts/creative-economy/creative-ente... adresinden Yaratıcı Girişimcilik Programı’na katılım şartlarına ve eğitime dair ayrıntılı bilgiye ulaşabilirsiniz. Aynı adresten erişeceğiniz online başvuru formunu en geç 27 Ağustos 2018 tarihine kadar doldurup göndererek programa başvuru yapabilirsiniz.

Katılımcı kapasitesi sınırlı olduğundan katılımcılar, yapılan başvurular arasından British Council Türkiye Sanat Direktörü Esra A. Aysun, British Council Türkiye Sanat Müdürü Cansu Ataman Bilgiç, Nesta Öğretim Servisleri Müdürü Kimberley Ballantyne, İstasyonTEDÜ Sosyal İnovasyon Merkezi Yöneticisi Berivan Eliş ve ATÖLYE İletişim ve Etkinlik Yöneticisi Emre Erbirer’den oluşan seçim komitesi tarafından belirlenecektir.

Editöre Notlar

British Council hakkında 

British Council, Birleşik Krallık’ın kültürel ilişkiler ve eğitim fırsatlarından sorumlu uluslararası kuruluşudur. 100'ü aşkın ülkeyle, kültür-sanat, İngilizce, eğitim ve sivil toplum alanlarında çalışıyoruz. Geçen yıl 65 milyondan fazla kişiyle yüz yüze, 731 milyonun üzerinde kişiye de internet üzerinden, radyo ve TV programlarımızla ve basılı yayınlarımızla iletişim kurduk. Fırsatlar yaratarak, bağlantılar kurarak ve güven inşa ederek değiştirdiğimiz yaşamlarla, beraber çalıştığımız ülkelere olumlu katkılar sunuyoruz. 1934 yılında kurulan British Council, Kraliyet Tüzüğü ile tüzel kişilik kazanmış bir hayır kurumu ve bir kamu kuruluşudur. Gelirimizin yüzde 15’i ise Birleşik Krallık hükümet tarafından karşılanmaktadır. 

Colum Lowe, Nesta Yaratıcı Girişimcilik Eğitmeni

27 yıldır yaratıcı endüstrilerde başarılı ve zorlu birçok farklı pozisyonda görev alan Colum; iç mimarı, ürün, grafik tasarım ve markalaşma alanlarında büyük ulusal organizasyonlardan küçük özel danışmanlıklara tasarım ve yönetim uzmanlığı tecrübesiyle birçok farklı katkı sağladı. Colum ayrıca, tasarım sektörünün önde gelen ajanslarını yönetti ve Sainbury’s ile Birleşik Krallık Ulusal Sağlık Hizmetleri Servisi’nde üst düzey pozisyonlarda görev aldı.

İstasyonTEDÜ hakkında

İstasyonTEDÜ Sosyal İnovasyon Merkezi, Ankara’da, TED Üniversitesi içinde yer alan  çok fonksiyonlu bir ortak üretim mekanıdır. Bir fikir atölyesi, bir sosyal kuluçka merkezi, bir toplum merkezi, bir etkinlik merkezi ve bir ortak çalışma alanı olarak sosyal fayda odaklı aktörlerin bir araya geldiği bir etkileşim alanı olarak faaliyet gösterir. Ankara'da sosyal inovasyon ve sosyal girişimcilik ekosisteminin gelişmesine katkıda bulunmayı ve TED Üniversitesi’nin yenilikçi bir “şehir üniversitesi” olma vizyonu doğrultusunda üniversite-toplum etkileşiminin güçlendirilmesine destek olmayı amaçlamaktadır.

ATÖLYE hakkında

Disiplinlerötesi bir inovasyon platformu olan ATÖLYE, yeni bir iş yapma anlayışı geliştiriyor. Çalışmalarınınn merkezinde yer alan ödüllü stratejik tasarım stüdyosu ile ürün-servis-sistem tasarımı, kurumsal dönüşüm ve yeni platform tasarımı gibi farklı alanlarda uluslararası projeler geliştiren ATÖLYE, organizasyon ve öğrenme tasarımı, servis tasarımı, dijital tasarım, mimari tasarım ve iletişim tasarımı gibi farklı konularda yetkin çekirdek ekibinin ortak uzmanlığı ‘insan odaklı tasarım’ yaklaşımı ile ürün ve hizmetler geliştiriyor. ATÖLYE’nin bomontiada’da yer alan 700 m2’lik yaratıcı platformu ise bu projeleri farklı öğeler ile destekliyor: iş birliği olasılıklarını arttıran 120 kişilik disiplinlerarası bir komünite, yaratıcı süreçlere eşlik eden bir dijital-fiziksel deneyim prototipleme alanı ve etkileşimi tetikleyen bir etkinlik alanı.

ATÖLYE, stratejik tasarım stüdyosu ve yaratıcı platformun oluşturduğu özgün birleşim ile, farklı ölçeklerde uzun vadeli değer ve etki yaratmayı hedefliyor.

Basın mensuplarına detaylı bilgi için: 

Mirel Akdemir, İletişim Müdürü 

mirel.akdemir@britishcouncil.org.tr    90 212 355 56 77