British Council tarafından gerçekleştirilen GREAT Bilim Konuşmasının konuğu, University of Cambridge’de fizik profesörlüğünü yürüten Prof. Dr. Mete Atatüre oluyor. 25 Mart Pazartesi günü saat 14.00’te Bahçeşehir Koleji Atakent Tema Kampüsü’nde gerçekleşecek olan konuşma, aynı zamanda British Council Türkiye web sitesinden ve Facebook sayfasından da canlı olarak yayınlanarak öğrencilerle buluşacak.
25 Mart Pazartesi günü saat 14.00’te Bahçeşehir Koleji Atakent Tema Kampüsü’nde gerçekleşecek olan GREAT Bilim Konuşmasında, University of Cambridge fizik profesörlüğünü yürüten Prof. Dr. Mete Atatüre, eş zamanlı olarak canlı yayınla öğrencilerle buluşuyor.
STEM (Bilim, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik) eğitimi konusunda farkındalığı arttırmayı amaçlayan GREAT Bilim Konuşması, kuantum fiziği alanında çalışmalarını yürüten Prof. Dr. Mete Atatüre’nin, öğrencilere Birleşik Krallık’ta STEM eğitimi hakkında bilgi vereceği ve ilham verici başarı hikayelerini paylaşacağı konuşma ile başlıyor. Atatüre’nin etkileyici konuşması, British Council Türkiye web sitesinden ve Facebook sayfasından da canlı olarak yayınlanarak tüm dünyadan izleyicilere ulaşacak.
Birleşik Krallık’ta STEM eğitimi ile ilgili tüm merak edilenlerin yer bulacağı konuşmada, aşağıdaki başlıklara değinilecek.
- Neden Birleşik Krallık’ta STEM eğitimi?
- Birleşik Krallık’ta eğitimin kariyerinize etkisi
- STEM eğitiminin öğrencilere sunduğu fırsatlar
- Birleşik Krallık’ın STEM eğitimine yaklaşımı ve son gelişmeler
- STEM ve girişimcilik
- Birleşik Krallık’ta araştırmalar nasıl yürütülür?
- Birleşik Krallık’ta akademisyen olmak
Birleşik Krallık’ta STEM eğitimi
Birleşik Krallık, STEM alanında uzmanlığı ile bu konuda dünyanın önde gelen ülkeleri arasında yer alıyor. Bilimsel araştırmaların sayısı ve kalitesi bakımından dünyada ikinci sırada yer alan Birleşik Krallık, aynı zamanda dünyadaki en başarılı araştırmacılara da sahip.
Diğer yandan Birleşik Krallık üniversiteleri, dünya çapında en iyi üniversiteler arasında yer alırken araştırma konusunda yaratıcı ve yenilikçi yaklaşımlarıyla da biliniyor. STEM eğitimi, bir sorunun çözümlenmesi noktasında öğrencilere bütünsel ve disiplinler arası bir yaklaşım sağlamayı amaçlıyor. Böylece bu yaklaşım ile öğrencilere, becerilerini geliştirmelerine yardımcı olmayı hedefliyor.
Öğrencinin tüm eğitim hayatına odaklanan STEM eğitimi, bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik olmak üzere dört disiplini birbirine entegre ederek yüksek kaliteli, yaratıcı ve eleştirel bir disiplinler arası yaklaşım sunuyor.
Mete Atatüre hakkında:
Mete Atatüre, University of Cambridge’de Fizik Profesörü ve Akademisyen
Mete Atatüre, 1996 yılında Bilkent Üniversitesi Fizik bölümünden mezun oldu. Daha sonra doktora çalışmaları için Boston Üniversitesi’nde Kuantum Görüntüleme Laboratuvarı’na katıldı. 2002 ve 2007 tarihleri arasında, ETH Zürich’te Kuantum Fotonik Grubunda öğretim üyesi olarak çalıştı. Haziran 2007’de öğretim görevlisi olarak Cavendish Laboratuvarı’na katıldı, 2011’de Doçent ve 2015’te ise Profesörlük unvanını aldı.