Date
Cuma 28 Ağustos 2020 - 16:00
Yer
Çevrimiçi etkinlik

British Council Türkiye olarak, güncel yükseköğretim konularını ve yaklaşımlarını ele almak üzere ‘Türkiye Yükseköğretim Sohbetleri’ webinar serimizi başlatıyoruz. İki ayda bir gerçekleştirilecek olan bu seriler, Türkiye ve Birleşik Krallık'taki meslektaşlarınızla bağlantı kurmanıza, deneyimlerinizi paylaşmanıza ve onlardan bir şeyler öğrenmenize yardımcı olacak.

Serinin ilk oturumunun konusu 'Yeni akademik yıl için tahminler: Üniversiteler yeni akademik yıla nasıl hazırlanıyor?' olacak. İngilizce olarak gerçekleşecek oturumda panel üyeleri, sorularınızı oturum esnasında canlı olarak cevaplayacaktır.

Son zamanlarda ortaya çıkan Covid-19 ile birlikte, dünyanın dört bir yanındaki okulların yanı sıra yükseköğretim kurumları da öğretim yöntemleri, pedagoji, kalite güvencesi ve akademik personel ve öğrencilerin refahı açısından kendilerini hızlı bir değişim içinde buldular. Eğitimdeki bu yeni uygulamalar kendi süreçlerini ve tecrübeleri beraberinde getirirken, aynı zamanda geleneksel yüksek öğretim uygulamalarının geleceği için de büyük bir soru işareti oluşturmuştur. Bu kapsamda, panel üyeleri aşağıdaki sorularla ilgili tartışacak ve yeni akademik yıl için kurumsal çerçevelerini ve stratejilerini paylaşacaklar.

  • Üniversiteler personel ve öğrencilerin refahını nasıl sağlayacak? (erişilebilirlik sorunları, dijital yoksulluk ve benzeri durumda olan öğrenciler dahil)
  • Yeni öğretim modelleriyle üniversiteler, öğrencilerinin ve akademik personelin kaliteli ve tatmin edici sonuçlar sunabilmelerini nasıl sağlıyor?
  • Yeni harmanlanmış modeller nelerdir?
  • Yeni akademik yıl için öngörüler / kurumsal planlar nelerdir?

Bize katılarak gelecekte yükseköğretimde kullanılacak yeni yöntemleri hem Türkiye hem de Birleşik Krallık’taki üniversite yöneticilerinden dinleyin. Panel üyeleri, sorularınızı oturum esnasında canlı olarak cevaplayacaktır. 

Konuşmacılar

  • Profesör Tracy Lightfoot - Eğitim, Öğretim ve Öğrenciden Sorumlu Rektör Yardımcısı, York Üniversitesi. Prof. Lightfoot, multi-disipliner bir geçmişe sahiptir ve hem yetişkinlerde hem de çocuklarda kanserin patogenezine olmasına yönelik araştırmalar yürütme konusunda 15 yıldan fazla deneyimi vardır.  Ayrıca disiplinler arası lisans ve lisansüstü derecelerin tasarım ve uygulamasına sahiptir. Kendisinin odaklandığı nokta, yeni hizmetlerin geliştirilmesi ve herkesin başarılı olmasını sağlamak için gelişen, destekleyici ve dinamik bir topluluk yaratma çabasıdır. Üniversite içinde bir dizi üst düzey liderlik rolü üstlenmiştir ve Ekim 2020'den itibaren University of York'ta Öğretim, Öğrenim ve Öğrenciler için yeni Rektör Yardımcısı olacaktır. 
  • Profesör İhsan Sabuncuoğlu - Rektör, Abdullah Gül Üniversitesi, Türkiye. Dr. Sabuncuoğlu, Abdullah Gül Üniversitesi’nin Kurucu Rektörü olarak görev yapmaktadır. Doktora derecesini, Wichita Devlet Üniversitesi'nden endüstri mühendisliği üzerine almıştır. 2013 yılına kadar, Bilkent Üniversitesi’nde tam zamanlı öğretim üyesi olarak çalışmış ve üniversitenin Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanlığı’nı yapmıştır. Daha sonra Bilkent Üniversitesi'nde üniversite-sanayi iş birliği merkezi kurmuş ve 2013 yılında Abdullah Gül Üniversitesi’ne geçene kadar Kurucu Direktör olarak görev yapmıştır. Dr. Sabuncuoğlu, araştırma zamanının çoğunu kurumsal değişiklikler ve küresel yükseköğretim sistemlerinin yeniden organizasyonu için harcamakta ve ‘Üçüncü Nesil Üniversite’ adı verilen, yeni bir üniversite kavramının geliştirilmesi üzerine çalışmaktadır.
  • Profesör Tuncay Döğeroğlu - Rektör, Eskişehir Teknik Üniversitesi, Türkiye. Prof. Dogeroğlu, Eskişehir Teknik Üniversitesi’nin Rektörüdür. Aynı zamanda Yükseköğretim Kalite Kurulu, Türkiye Cumhurbaşkanlığı Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu ve İslam Dünyası Bilim Atıf Merkezi üyesidir. Türkiye Mühendislik Dekanları Konseyi (MDK) Genel Sekreteri ve Global Mühendislik Dekanları Konseyi (GEDC), Avrupa Mühendislik Eğitimi Topluluğu (SEFI) ve Uluslararası Mühendislik Eğitim Toplulukları Federasyonu'nda (IFEES) yönetim kurulu üyesi olarak görev yapmıştır.
  • Alex Favier - Nottingham Üniversitesi, Küresel ve Siyasi İlişkiler Direktörü. Alex Favier Nottingham Üniversitesi Küresel ve Siyasi İlişkiler Direktörü’dür. Görev süresi boyunca üniversitenin Birleşik Krallık, Çin ve Malezya'daki kampüslerinde uluslararası hükümet ilişkilerini yürütmüş; bu kapsamda konumlandırma ve küresel düzeyde tanınmak için kampanyalar düzenlemiş, yükseköğretim politikaları oluşturmuş ve başkan yardımcısı ve üniversite yönetim kuruluna destek vermiştir. Kendisi şu anda üniversitenin Brexit süreci, sivil gündem, küresel ilişkiler ve dış ortaklarla kurumsal paydaş katılımı yöneticiliğini yapmaktadır. Nottingham'daki rolünün dışında Alex, UUKI Yükseköğretim Forumu’nun danışma kurulunda, çeşitli sivil ve bölgesel organlarda görev yapmaktadır.
  • Moderatör: Ayşen Güven - British Council Türkiye Eğitim Direktörü. Türkiye'de yükseköğretim sektöründe İngilizce hizmet kalitesini ulusal ve kurumsal düzeyde geliştirmek için yoğun olarak çalışmaktadır. Ayşen, eğitim dili İngilizce olan bir üniversitede 20 yıl boyunca akademik amaçlı İngilizce eğitimi için müfredat tasarımı, yansıtıcı uygulama, liderlik ve değişim yönetimi konusunda uzmanlaşmış ve Akademik Amaçlı İngilizce (EAP) üzerine odaklanan bir öğretmen, eğitmen ve süpervizör olarak çalışmıştır. Halen IATEFL Özel Amaçlı İngilizce Özel İlgi Grubu'nun (ESP SIG) koordinatörüdür. 

İki ayda bir, yükseköğretim profesyonelleri farklı konularda bilgi ve fikir alışverişinde bulunmak üzere bir araya gelecekler. Daha fazlası için bizi takip etmeye devam edin. Bu serilere katılım ücretsizdir.