Cuma 12 Temmuz 2019

‘Profesyonel Başarı’, ‘Girişimcilik’ ve ‘Sosyal Etki’ alanlarında etki yaratan mezunlar, 28 Ekim 2019’a kadar British Council Türkiye web sitesinden başvurularını gerçekleştirebiliyor. 

Birleşik Krallık'ta dünya standartlarında öğrenim gören seçkin öğrencilerin aldığı eğitim, yaşamları boyunca onlara birçok avantaj sağlıyor.   Study UK Mezun Ödülleri, Birleşik Krallık yüksek eğitim kurumlarından mezun kişilerin, seçtikleri alanda ulaştıkları başarıları ve Birleşik Krallık'ta gördükleri eğitimin bu başarıyı nasıl etkilediğini göstermek amacıyla düzenleniyor.

British Council’ın, Birleşik Krallık'ın uluslararası mezunlarının dünya çapında fark yaratan başarılarını kutladığı prestijli Study UK Mezun Ödülleri’ne başvurular, Temmuz ayı itibariyle başladı. Birleşik Krallık mezunlarının başarı hikayelerini öne çıkarmayı ve kutlamayı amaçlayan Study UK Mezun Ödülleri, Türkiye’de yaşayan tüm Birleşik Krallık mezunların başvurularına açık.

Birleşik Krallık üniversitelerinden mezunların aday olabileceği ve ‘Profesyonel Başarı’, ‘Girişimcilik’ ve ‘Sosyal Etki’ olarak üç kategoriden oluşan yarışmanın başvuruları, 28 Ekim 2019’da sona eriyor. Çevrelerinde Birleşik Krallık’tan mezun tanıdıkları olanlar ise dilerse, bu mezunları 13 Ekim tarihine kadar aday olarak gösterebiliyorlar.

Ödüllere, son 15 yıl içinde Birleşik Krallık’ta yükseköğrenimlerini tamamlamış mezunlar başvurabiliyor. British Council tarafından hayata geçirilen Study UK Mezun Ödülleri, Birleşik Krallık’ta yükseköğrenim deneyimini içinde yaşadığı toplumun, mesleklerinin ve ülkelerinin yararı için kullanan mezunların olağanüstü başarılarını öne çıkarmayı hedefliyor. 

Study UK Mezun Ödülleri’nde daha önce finale kalan adaylar ve ödül kazananlar, Birleşik Krallık üniversitelerinde eğitim görürken edindikleri deneyimleri kullanarak çevrelerindeki insanlara, çalıştıkları sektöre veya ülkelerine katkı sağlayan ve kendi alanlarında önde gelen kişiler oldu. Birleşik Krallık’ta aldıkları yükseköğrenimin, mezunların hayatlarına kattığı etkiyi ve kazanımları göstermeyi ve onların başarılarını kutlamayı amaçladığı Mezun Ödülleri, ayrıca mezunların profilini, mezun oldukları üniversitenin ve Birleşik Krallık eğitim sisteminin uluslararası itibarını artırmayı hedefliyor.

Finalistlerin Ocak 2019’da açıklanacağı Study UK Mezun Ödülleri, Şubat ayında gerçekleştirilecek bir törenle sahiplerini bulacak. Kazananlara, uluslararası bilinirliklerini artırma ve profesyonel ağlar ve iş bağlantıları oluşturma fırsatı sunan yarışma, aynı zamanda ödül olarak profesyonel gelişim için eğitim fonu sağlıyor. 

Mezun Ödülleri Kategorileri: 

Profesyonel Başarı Ödülü

Profesyonel sektörlerinde sergiledikleri örnek liderlik ve başarılarıyla kendini gösteren, yarattıkları etkiyi ve başarılarını kendi mesleklerine ve ötesine yansıtabilen Birleşik Krallık mezunlarına verilir.

Girişimcilik Ödülü

Yenilikçi ve yaratıcı yeni fikirler, çözümler ve gelişim potansiyeli büyük iş fırsatları bulan veya bunların geliştirilmesine katkı sağlamak için etkin bir şekilde çalışan Birleşik Krallık mezunlarına verilir.

Sosyal Etki Ödülü

Olumlu yönde sosyal değişimin oluşmasına ve insanların yaşamlarının iyileşmesine ciddi ölçüde katkı sağlayan ve çaba gösteren Birleşik Krallık mezunlarına verilir.

 

Notes to Editor

Mirel Akdemir, Kurumsal İletişim Müdürü

Tel: +90 212 355 56 77

E-posta: mirel.akdemir@britishcouncil.org.tr  

 

About the British Council

British Council, Birleşik Krallık’ın kültürel ilişkiler ve eğitim fırsatlarından sorumlu uluslararası kuruluşudur. 100'ü aşkın ülkeyle, kültür-sanat, İngilizce, eğitim ve sivil toplum alanlarında çalışıyoruz. Geçen yıl 65 milyondan fazla kişiyle yüz yüze, 731 milyonun üzerinde kişiye de internet üzerinden, radyo ve TV programlarımızla ve basılı yayınlarımızla iletişim kurduk. Fırsatlar yaratarak, bağlantılar kurarak ve güven inşa ederek değiştirdiğimiz yaşamlarla, beraber çalıştığımız ülkelere olumlu katkılar sunuyoruz. 1934 yılında kurulan British Council, Kraliyet Tüzüğü ile tüzel kişilik kazanmış bir hayır kurumu ve bir kamu kuruluşudur. Gelirimizin yüzde 15’i ise Birleşik Krallık hükümet tarafından karşılanmaktadır.