British Council, ‘Geçen Gece Bir Rüya Gördüm’ ve ‘Tanışıyor muyuz?’ isimli sergileri ile sanatseverlere zamandan ve mekandan bağımsız bir sanat deneyimi sunan ‘Duvarları Olmayan Müze’nin üçüncü dijital sergisinin küratörünü belirlemek için açık çağrı başlattı.
British Council’ın görsel sanatlar koleksiyonunun parçalarını bir araya getiren dijital sergi ‘Duvarları Olmayan Müze’ sanatı dijital ortama taşıyarak sanatseverlere yeni bir deneyim yaşatmaya devam ediyor. Üçüncü sergi için çalışmalar dijital sergiyi oluşturacak küratörün seçilmesi için yapılan açık çağrı ile başlamış oldu. 1 Temmuz 2018 tarihine kadar yapılan başvurular arasından seçilecek olan küratör sergi konseptini geliştirme olanağının yanı sıra Birleşik Krallık’a seyahat etme şansı kazanarak tecrübeli görsel sanat profesyonelleri ile birlikte çalışma imkanı bulacak.
Birleşik Krallık ziyareti
British Council, Türkiye’deki küratörlere ve sanat profesyonellerine, Birleşik Krallık’taki British Council Koleksiyonu’nu ziyaret etme ve deneyimli küratörleriyle birlikte çalışma ve ‘Duvarları Olmayan Müze’ ile kendi sergilerini oluşturma fırsatı sunuyor.
Programa 18 yaşını doldurmuş ve görsel sanatlar alanında en az 3 yıl tecrübeye sahip Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı tüm sanat profesyonelleri ve küratörler başvuruda bulunabilir.
Sergi konsepti ‘Kadın’ temasına odaklanacak
Küratörlüğünü Elif Kamışlı’nın yaptığı Geçen Gece Bir Rüya Gördüm adlı ilk dijital sergi 2017’deki 15. Altın Örümcek Web Ödülleri’nde ‘En İyi Web sitesi’ dahil 4 ödül kazanmıştı. Ocak 2018’de sanatseverlerin beğenisine sunulan, küratörlüğünü Ulya Soley’in yaptığı İkinci sergi Tanışıyor muyuz? ise 3 ayda 150 binden fazla ziyaretçiye ulaştı.
Birleşik Krallık’ın kültürel ilişkiler ve eğitim fırsatlarından sorumlu uluslararası kuruluşu British Council’ın Sanat Direktörü Esra A. Aysun, “Sanat aracılığıyla iletişim kurmanın farklı yollarını bulma ve engelleri ortadan kaldırma arayışına bir kez daha başlıyoruz. Haziran sonuna kadar sürecek açık çağrı sonucunda seçilecek yeni küratörümüz ile gene fiziksel sınırların olmadığı yepyeni bir sergi oluşturacağız. Üçüncü sergimizin konusunu temasını ise British Council olarak en önemli odak programlarımızdan biri olan kültürde kadın gücünden yola çıkarak ‘kadın’ olarak belirledik ve bu sefer hem Birleşik Krallık’tan hem de Türkiye’den sanatçıların eserlerini bir arada sergilemeyi planlıyoruz” dedi.
Sergi alanı ziyaretçilere zaman kısıtlaması ya da fiziksel erişim engeli olmadan sergiyi serbestçe dolaşma ve keşfetme özgürlüğü tanıyor. Ziyaretçiler, bu sanal sergi alanında eserler ve sanatçılar hakkında detaylı yazılı, görsel, işitsel bilgi alabiliyorlar. Bu şekilde sergi alanı, ziyaretçinin deneyimini seçimleriyle şekillendirmesine sağlıyor.
British Council Hakkında
British Council, Birleşik Krallık’ın kültürel ilişkiler ve eğitim fırsatlarından sorumlu uluslararası kuruluşudur. 100'ü aşkın ülkeyle, kültür-sanat, İngilizce, eğitim ve sivil toplum alanlarında çalışıyoruz. Geçen yıl 65 milyondan fazla kişiyle yüz yüze, 731 milyonun üzerinde kişiye de internet üzerinden, radyo ve TV programlarımızla ve basılı yayınlarımızla iletişim kurduk. Fırsatlar yaratarak, bağlantılar kurarak ve güven inşa ederek değiştirdiğimiz yaşamlarla, beraber çalıştığımız ülkelere olumlu katkılar sunuyoruz. 1934 yılında kurulan British Council, Kraliyet Tüzüğü ile tüzel kişilik kazanmış bir hayır kurumu ve bir kamu kuruluşudur. Gelirimizin yüzde 15’i ise Birleşik Krallık hükümet tarafından karşılanmaktadır.
Basın mensuplarına detaylı bilgi için:
Gülin Akduygu, İletişim Müdürü
gulin.akduygu@britishcouncil.org.tr 90 212 355 56 77