Pazar 08 Eylül 2019

Women of the World festivalinin Kurucu Direktörü Jude Kelly ve Eşitlik, Adalet, Kadın Platformu Kurucusu Gülseren Onanç, 18 Eylül Çarşamba günü Pera Müzesi’nde WOW Warmup Kültürde Kadın Gücü konuşmalarında bir araya geliyor. Günümüzde, tüm dünyada artan muhafazakâr uygulamalar çerçevesinde harekete geçen global kadın dayanışmasının konuşulacağı WOW Warmup serisinin ilki, herkesin katılımına açık olacak.

British Council’ın 2017 yılından bu yana yürüttüğü Kültür ve Sanat Alanında Kadın ve Liderlik programı kapsamında, İstanbul’da gerçekleştirilecek Women of the World Festival 2020 (Dünya Kadınları Festivali) öncesinde, festivalin Kurucu Direktörü Jude Kelly, CBE İstanbul’a geliyor. Women of the World (WOW) festivalini, kadınlardan ilham alarak onların başarılarını kutlamak ve desteklemek amacıyla hayata geçiren Jude Kelly, 18 Eylül Çarşamba günü Pera Müzesi’nde gerçekleştirilecek WOW Warmup Kültürde Kadın Gücü konuşmalarında, Eşitlik, Adalet, Kadın Platformu Kurucusu Gülseren Onanç’ı konuk ediyor.

Türkiye Kadın Girişimciler Derneği’nin (KAGİDER) kurucuları arasında yer alan, TBMM Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu’nun kurulmasında aktif rol oynayan ve Washington merkezli Uluslararası Kadın İttifakı (TIAW) tarafından 2009 yılında ‘Dünyada Fark Yaratan 100 Kadın’dan biri olarak ‘Dünyada Fark Yaratan Kadın Ödülü’nün sahibi olan Gülseren Onanç, 18.00-20.00 saatleri arasında Jude Kelly ile birlikte kadınların ortak hareketleri ile toplumlarının geleceğine katkıda bulunarak, ülkelerine ve dünyaya nasıl perspektif kazandırabileceklerini kendi deneyimleri üzerinden konuşacaklar. 

Fırsat eşitliği ve çeşitlilik 

WOW Warmup serisinin ilk konuşmasında, British Council’ın Fırsat Eşitliği ve Çeşitlilik ilkesi çerçevesinde, herkes için eşit fırsatlar yaratarak engelleri kaldırmak amacıyla Türkçe-İngilizce simultane çeviri ve işaret dili tercümesi sağlanacaktır. WOW Warmup, herhangi bir ayrım gözetmeksizin herkesin katılımına açık olacaktır.

Kadınların başarılarını destekleyen ilk festival

Kadınların toplumdaki öncü kimliklerini destekleyen, kadınlar için eşitliği teşvik eden, başarılarını kutlayan ve kadınların günümüzde hala karşılaştıkları engelleri mercek altına alan bir festival olma özelliği taşıyan WOW, Jude Kelly, CBE tarafından 2011 yılında kuruldu. Konuşmalar, oturumlar, atölye çalışmaları, konserler ve performanslar gibi birçok etkinliğin yer aldığı festival, katılımcıların bir araya gelerek dünyayı daha adil bir yer haline getirmek adına, toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadınların güçlendirilmesinin gerekliliği ve bu konuda yürüttükleri çalışmalar hakkında fikir alışverişi yapabilecekleri bir diyalog ortamı sağlıyor. Kadınların başarılarını kutlamak ve desteklemek üzere hayata geçirilen ilk festival olan WOW, kurulduğu yıldan bu yana altı kıtada ve 30’dan fazla şehirde düzenlenen festivalleriyle, iki milyondan fazla insana ulaşarak dünyadaki en büyük, en kapsamlı ve en önemli kadın festivali olma özelliğine sahip.

Notes to Editor

Mirel Akdemir, Kurumsal İletişim Müdürü

Tel: +90 212 355 56 77

 

E-posta: mirel.akdemir@britishcouncil.org.tr  

 

Jude Kelly, CBE hakkında:

Jude Kelly, 2006 yılında Birleşik Krallık’ın en büyük kültür kurumu olan Southbank Centre'ın sanat direktörlüğüne atandı. Solent Halk Tiyatrosu ve Battersea Sanat Merkezi'ni kurdu ve Batı Yorkshire Tiyatrosu'nun kurucu direktörlüğünü yaptı. Royal Shakespeare Company’den Paris'teki Châtalet'e kadar 100'den fazla yapım yönetti.

2002 yılında Kelly, Liverpool’da, Southend-On-Sea ve Peterborough’da üsleri olan topluluk bağlamında sanatsal ümitlerin izlenebileceği bir platform olan Metal’i kurdu. Başarılı Londra 2012 Olimpiyat ve Paralimpik teklifi için kültür ekibine liderlik etti ve ardından kültürel Olimpiyatlar Kurulu'nda görev yaptı. Soutbank Centre’daki 12 yıllık görevinin ardından Kelly, WOW-Women of the World’e kendini adamak için Ocak 2018'de görevinden ayrıldı.

WOW – Women of the World Festivali, Jude Kelly tarafından 2011 yılında Southbank Centre Londra'da başlatılan, kadınları kutlayan ve potansiyellerine ulaşmalarını engel olan tüm güçlükleri inceleyen küresel bir harekettir. Kadınlar tarafından yapılan işleri sunmaya ve kadınlar için eşitliği teşvik etmeye adanmış en büyük, en kapsamlı ve en önemli festivaldir. Bugüne kadar WOW, dünya çapında 2 milyondan fazla kişiye ulaşmıştır.

Gülseren Onanç hakkında:

Gülseren Onanç, 1965’te Mardin’de doğdu. Dört yaşındayken ailesiyle birlikte İstanbul’a yerleşti. İTÜ İşletme Mühendisliği Fakültesi’nden 1987 yılında lisans derecesi ile mezun oldu. Bir yıl İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde çalıştı. 1988-1991 yılları arasında Amerika’da Michigan State Üniversitesi’nde Pazarlama ve Uluslararası Pazarlama konularında İş İdaresi üst lisans derecesi aldı.

1991–1994 yılları arasında Eczacıbaşı Rusya Satış Pazarlama Müdürü görevini üstlendi. Türkiye’ye döndükten sonra Balsu ve Ferrero şirketlerinde genel müdürlük ve ülke temsilciği yaptı. Gıda sektöründe marka geliştirdi ve dağıtım ağı yönetti.

2000 yılında data analizi, müşteri ilişkileri yönetimi ve dijital pazarlama konularında hizmet veren GO.4’u kurdu. 2003 yılında eğlence ve spor alanında hizmet veren bilet satış ve dağıtım şirketi Ticketturk’ü kurdu ve bir Alman şirket ile ortaklık gerçekleştirdi.

2003 yılında Türkiye Kadın Girişimciler Derneği’nin (KAGİDER) kurucuları arasında yer aldı. 2007-2011 yılları arasında KAGİDER Başkanlığını yürüttü. 2008’de KAGİDER Brüksel Ofisi’nin kurulmasında öncü oldu. TBMM Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu’nun kurulmasında aktif rol aldı. Kadın girişimcileri desteklemek üzere eğitim programları, yerel ve uluslararası toplantılar organize etti. Kadın girişimcilere banka kredilerinin verilmesini sağladı. Türkiyeli kadın girişimcilerin bölgenin en aktif kadın girişimcileri olmaları yönünde çaba gösterdi.

Washington merkezli Uluslararası Kadın İttifakı (TIAW) tarafından 2009 yılında Dünyada Fark Yaratan 100 kadından biri olarak ‘Dünyada Fark Yaratan Kadın Ödülü’nün sahibi oldu.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun değişim rüzgarı ile CHP’de aktif siyaset yaşamına atıldı. Aralık 2010-Şubat 2018 yılları arasında, CHP Parti Meclisi’nde üye olarak görev aldı. CHP Halkla İlişkilerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı.

2017 Eşitlik Adalet Kadın Zirvesi’ni organize etti. 2018 yılında Eşitlik Adalet Kadın Platformu’nu kurdu, Transformative Women Leaders (Dönüştürücü Kadın Liderler) ve Connected Women Leaders (Bağlantılı Kadın Liderler) grubunun Türkiye’den tek kadın üyesidir.

About the British Council

British Council, Birleşik Krallık’ın kültürel ilişkiler ve eğitim fırsatlarından sorumlu uluslararası kuruluşudur. 100'ü aşkın ülkeyle, kültür-sanat, İngilizce, eğitim ve sivil toplum alanlarında çalışıyoruz. Geçen yıl 80 milyondan fazla kişiyle yüz yüze, 791 milyonun üzerinde kişiye de internet üzerinden, radyo ve TV programlarımızla ve basılı yayınlarımızla iletişim kurduk. Fırsatlar yaratarak, bağlantılar kurarak ve güven inşa ederek değiştirdiğimiz yaşamlarla, beraber çalıştığımız ülkelere olumlu katkılar sunuyoruz. 1934 yılında kurulan British Council, Kraliyet Tüzüğü ile tüzel kişilik kazanmış bir hayır kurumu ve bir kamu kuruluşudur. Gelirimizin yüzde 15’i ise Birleşik Krallık hükümet tarafından karşılanmaktadır.