Marina Warner

Marina Warner Konuşmaları (17 - 18 Kasım 2019)

Sanat, mit, sembol ve masal üzerine çalışmalarıyla bilinen Britanyalı yazar Dame Marina Warner, British Council’ın desteğiyle 17 – 18 Kasım tarihlerinde İstanbul’da  okurlarıyla iki ayrı etkinlikte buluştu.

Ünlü yazar, British Council’ın kültür-sanat alanındaki kadın profesyonellerin mesleki ilerlemesini destekleyen ‘Kültürde Kadın Gücü’ programı kapsamında gerçekleşen ziyaretinde hem Kadın Yazısı Festivali çerçevesinde Kadın Eserleri Kütüphanesi’nde hem de Yapı Kredi Kültür Sanat Loca’da konuştu.

Marina Warner, 17 Kasım Pazar günü saat 16.30’da Kadın Eserleri Kütüphanesi’nde  Özge Lena ile Avrupa’dan yayılmış peri masalları ile dramatize edilen kadın mücadeleri üzerine bir söyleşi yaptı.

‘Edebiyatta Eve Dönüş: Kelimeler, Hikayeler, Bölge’ başlığıyla, 18 Kasım Pazartesi günü saat 18.30’da Yapı Kredi Kültür Sanat işbirliği ile - Loca’da çevirmeni Güven Turan ile gerçekleştirdiği ikinci konuşmada ise Marina Warner, ‘Şiddetli çatışma ve ekolojik tehlike zamanlarında, milyonlarca insan yerinden edildiğinde, edebiyat yardım edebilecek kadar güçlü olabilir mi?’ sorusuna cevap olarak hem miras alınan hem de icat edilen hikayelerin, bir yer duygusu geliştirmede ve zorla göç eden topluluklar arasında ortak bir zemin oluşturmadaki rolünü araştırdı. 

Monster Chetwynd – Yaratım Atölyesi (12 – 13 Eylül 2019) 

Dünyaca ünlü Britanyalı sanatçı Monster Chetwynd, 16. İstanbul Bienali kapsamında Maçka Sanat Parkı’na inşa ettiği ‘Gorgon’un Oyun Alanı’ isimli eserini yeniden yorumlamak amacıyla, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Dans Bölümü’nden 12 kadın öğrenci (Pınar Akyüz, Hilal Sibel Pekel, Bensu Yılan, Defne Uluer, Su Güzey, Diren Ezgi Yıldızkan, Aslı Melisa Uzun, Ezgi Künktakan, Ekin Önce, Olcay Karahan, Begüm Balcıoğlu ve Ezgi Bilgin) ile iki günlük bir atölye düzenledi ve atölyelerin ardından, öğrenciler ve eserin de dahil olduğu bir performans gerçekleştirdi.

Etkinlik fotoğraflarına buradan ulaşabilirsiniz.

Monster Chetwnyd Workshop