31 Ağustos Pazartesi günü saat 14.00'te Açık Radyo'da (94.9) yayınlanacak dokuzuncu programın konukları Sabancı Üniversitesi’nden Doç. Dr. Ayşecan Terzioğlu ve Dr. Özge Akbulut idi. Terzioğlu ve Akbulut, toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin, hastalıkların algılanması ve tedavilerinin araştırılması üzerindeki etkilerine bakarak sağlık politikalarında cinsiyetçi ayırımdan konuştular.

Dr. Özge Akbulut - Sabancı Üniversitesi

Dr. Akbulut, Şubat 2012'den beri Sabancı Üniversitesi'nde öğretim üyesidir.  Sabancı Üniversitesi Malzeme Mühendisliği mezunu Dr. Akbulut, MIT’deki doktorasını biyomoleküler aletlerin uygun fiyatlı üretimi ve yüzey bilimi üzerine yapmıştır. Harvard Üniversitesi'ndeki doktora-sonrası çalışmaları ise kaynakları kısıtlı bölgeler için alet ve metot geliştirilmesi üzerinedir. Dr. Akbulut'un ana çalışma alanları yüksek yüklemeli süspansiyonların çimento endüstrisi ve arttırmalı üretimdeki kullanımları için reoloji kontrolü ve silikon-temelli kompozitlerdir. 2014'te cerrahi eğitim platformu üreten Surgitate'i kuran Dr. Akbulut, Fark Labs'in Yaşam Bilimleri dikeyini de yönetmektedir.

http://www.ozgeakbulut.com/

Doç. Dr. Ayşecan Terzioğlu - Sabancı Üniversitesi

Doç. Dr. Ayşecan Terzioğlu Sabancı Üniversitesi, Sanat ve Sosyal Bilimler Fakültesi, Kültürel Çalışmalar ve Toplumsal Cinsiyet Çalışmaları Programlarında öğretim üyesidir. Boğaziçi Üniversitesi, Sosyoloji Bölümünde lisans ve lisansüstü eğitiminden sonra, The City University of New York (CUNY)- The Graduate Center'da Kültürel Antropoloji dalında doktorasını tamamlamıştır.  Başlıca araştırma ve çalışma alanları arasında Küreselleşme ve Sağlık Eşitsizlikleri, göç, biyopolitika ve nekropolitika, hastalık deneyimleri ve anlatıları, toplumsal cinsiyet, beden antropolojisi ve Orta Doğu Antropolojisi'dir. Bu konularda Toplum ve Bilim, Toplum ve Hekim, Cogito, beyond.istanbul,  Ethnologie Française, Reproductive Health Matters gibi çeşitli dergilerde ve kendisinin de editörleri arasında bulunduğu Neoliberalizm ve Mahremiyet: Türkiye'de Beden, Sağlık ve Cinsellik (Metis, 2011) ve "Making Neoliberal Turkey" (Ashgate, 2016) kitaplarında makaleleri vardır.